“Een gezonde werking op

lichaam en geest.”

Wandeltherapie is een lichaamsgerichte therapie. Een combinatie van
gespreksvoering en lichaamsbeweging.

WANDELTHERAPIE

Wat is Wandeltherapie?

Wandeltherapie is een ervaringsgerichte therapie. Een combinatie van gespreksvoering en lichaamsbeweging die plaats vindt tijdens therapeutische wandelingen in de buitenlucht. Deze verdiepende wandelsessies duren maximaal 1,5 uur en daarin leggen we al lopend en pratend zo’n 3 tot 5 kilometer af.

Door gerichte (lichamelijke) oefeningen en opdrachten tijdens de sessies Wandeltherapie, nodig ik je uit om meer contact te maken met je lijf, waardoor je beter leert luisteren naar wat je lichaam aangeeft, ervaart en voelt. Het bewuster worden van jezelf draagt bij aan een gezonde balans tussen lichaam en geest. Ook kom je hierdoor meer in het hier en nu, zodat je de wereld beter vanuit het heden kan bekijken. De oefeningen vinden plaats tijdens de wandelingen en zijn voor iedereen uitvoerbaar. De combinatie van wandelen, ervaringsgerichte oefeningen en verdiepende gespreksvoering brengt je op meerdere lagen in beweging.

Tijdens de sessies Wandeltherapie daag ik je uit en motiveer ik je om meer te gaan vertrouwen op je eigen kunnen en handelen. Het zorgt voor inzichten en mogelijkheden om nieuwe wegen te bekijken en deze uiteindelijk met meer vertrouwen en begrip te bewandelen.

VERVOLG

Fysieke beweging helpt

Door fysieke beweging vergroot het contact dat je hebt met je lichaam, wat je helpt om beter te gronden en je energie vrijer te laten stromen. Ook worden spanning en stress tijdens het wandelen beter gereduceerd. Tijdens de wandelsessies van Wandeltherapie bespreken we de thema’s die actueel zijn in je leven en welke zorgen voor stagnatie. Dit kan gaan over stukken op het gebied van
werk, relaties, vriendschappen of persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stress of spanningsklachten, maar ook boosheid, frustratie, angst, onzekerheid, verdriet of je niet gehoord en/of begrepen voelen.

We onderzoeken waar en waarom je vast loopt in het dagelijkse leven, waar je naar toe wil, wat je ervoor nodig hebt om daar te komen en welke kennis of ervaring je nog mist. We gaan ervaringsgericht en praktisch aan de slag om jouw persoonlijke thema’s en de gevolgen die ze hebben op je leven nu, in kaart te brengen. Je oude patronen inzichtelijk maken en deze met behulp van nieuwe ervaringen en inzichten transformeren naar nieuwe patronen voor een gezondere verhouding tussen je hoofd en hart.

De therapeutische wandelingen en gesprekken zorgen ervoor dat je ook na onze wandelsessies aan de slag kan met gerichte oefeningen. Deze oefeningen en opdrachten dragen bij aan het bewuster worden op de thema’s waaraan je werkt en gerichte
ervaringen op te doen in je dagelijks leven, zodat het beter verankert en er andere mogelijkheden kunnen ontstaan.

OPLOSSING

Wandeltherapie en Bokstherapie

Hoewel de sessies Wandeltherapie bestaan uit therapeutische wandelingen, diepgaande gespreksvoering en ervaringsgerichte oefeningen, kan je er ook voor kiezen de sessies uit te breiden met gerichte, fysieke oefeningen uit mijn methodiek Bokstherapie.
Wil je niet alleen wandelen, maar wil je wat meer actie, een andere vorm van verdieping en durf je al een stap buiten je comfort zone te zetten? Dan is de optionele toevoeging van oefeningen uit Bokstherapie aan de sessies Wandeltherapie iets voor jou.

Standaard zijn de wandelsessies dus zonder de toevoeging van Bokstherapie. Heb je interesse in deze extra optie, geef dit dan aan op het moment dat je een sessie boekt, dan zorg ik ervoor dat de bokshandschoenen en pads mee gaan tijdens onze wandeling.
Voor meer informatie over de methodiek Bokstherapie, klik je hier.